НОВИНИ

Цвета Караянчева определи като неуместно шествието на президента Радев

Разделението, за което президентът работи в продължение на 3 години, там (при паметника на Васил Левски в София/бел.ред.) вече обра своите плодове. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ една организирана група, водена от президента, грозно е осквернила паметта на Апостола, като е освирквала.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 21.02.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Според Караянчева няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София Йорданка Фандъкова по този начин.

Цвета Караянчева: Не беше уместно да се прави това шествие в този ден - това разделение...едното шествие, което беше на поклонението в църквата, другото е неговото шествие. Като обединител, мисля, че не беше денят и мястото да се прави такова нещо. Нека да има шествие, нека да участва, да се къпе в народната любов.

Къде отива поклонението, защото Левски трябва да ни обединява, допълни Караянчева.

Цвета Караянчева: В такива моменти българите трябва да бъдат обединени. Не по този начин, по който се случи това шествие. За мен е обидно. Притеснявам се, че след няколко дена ще има чествания на Шипка, на които аз съм патрон, разбрах, че и президентът ще дойде, дано не доведе тези хора, които бяха тук.
Вижте - снимките по улицата, сякаш отиват на сватба, в този ден, в който цяла България скърби за своя най-чист и светъл национален герой, няма как да не предизвикат бурни реакции в колегите.

В европейски мащаб има страни които горят до 50% от боклука, ние сме на 3,5%. Решаването на този проблем трябва да бъде с отговорност, заяви Караянчева. Тя беше категорична, че управляващото мнозинство е стабилно.

Държавата се развива - ние сме на трето място по икономически ръст, средната заплата се вдигна 6-7 пъти, минималната пенсия, минималната заплата - от 240 отиде на 610 лв. Всяка Коледа и Великден има добавки за пенсионерите. Държавата прави каквото може.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин
Разказ на близки на загиналия в Ханау българин
Недоволство в Перник заради площадка за обезвреждане на химични вещества
Недоволство в Перник заради площадка за обезвреждане на химични вещества