НОВИНИ

Цвета Караянчева откри 45-тото пленарно заседание на ПАЧИС

Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество се провежда в София под председателството на България.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
13:55, 20.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
цвета караянчева откри тото пленарно заседание пачис

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри форума с думите, че развитието на Черноморския регион в стабилна, демократична и просперираща зона е ключова цел, свързана с основния стратегически интерес както на страните-членки на Черноморското икономическо сътрудничество, така и на Европейския съюз, чиято външна морска граница е Черно море.

;

Караянчева изрази увереност, че днешната дискусия ще допринесе за насърчаване на общите цели, действия и проекти, които да осъществят съвместно, както и за активизиране на отношенията между Асамблеята на ЧИС и Европейския парламент, както на институционално, така и на най-високо равнище.

Вицепремиерът Томислав Дончев също поздрави участниците, като отбеляза, че ОЧИС е уникален формат с представители на различни държави и култури, обединени от общата цел да търсят повече и по-добри възможности за развитие.

Той пожела ползотворна работа на пленарното заседание, като подчерта, че е общ интерес Черноморския регион да се превърне в зона на сигурност и благоденствие. Посочи още, че всяка политика трябва да води до резултат, който да стига до хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик
Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик
Отстранени са 3-ма директори на болници заради случая с починалото дете
Отстранени са 3-ма директори на болници заради случая с починалото дете