Председателят на парламента Цвета Караянчева потвърди, че е претърпяла пътен инцидент, но заяви, че се чувства добре. От стената на личния си Фейсбук профил, тя благодари за загрижеността и уточни, че е счупена раменна става.

© БГНЕС

"Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става . Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре", съобщи Цвета Караянчева.

В официално съобщение от НСО потвърдиха информацията, че около 10.30 часа на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач.

Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО, са ограничени щетите от удара. Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено.

При инцидента г-жа Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не разполага с информация за други пострадали от инцидента.

Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване.

Автомобил с председателя на НС Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино

Автомобил с председателя на НС Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица след катастрофа с участието на автомобила й край Хитрино. Караянчева е тран...