НОВИНИ

Цвета Караянчева: Президентът не се държи като обединител на нацията

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира речта на президента Румен Радев по повод втората година от мандата му. Според нея в страната ни няма условия и необходимост от предсрочни парламентарни избори. Караянчева определи изявлението на Радев като очернящо България.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:15, 29.01.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Според председателя на парламента Цвета Караянчева речта на държавния глава прилича повече на продължение на тази, която той произнесе на Нова Година. Но сега се акцентира основно на сделката с изтребителите.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Сега изведнъж се оказа, че трябва да правим предсрочни парламентарни избори, докато преди два месеца нямаше такава идея. Може би защото президентът иска да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание.
;

Цвета Караянчева определи думите на президента като „песимистични“, а поведението му като на опозиционен лидер, а не като обединител на нацията.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Всички речи на президента Румен Радев си приличат по един и същи начин - те са мрачни, очернящи и унижаващи България, и те са писани сякаш от президент на вражеска държава, който иска да унижи и смаже България, и да я превземе.
;

Караянчева отхвърли като неаргументирана критиката на президента, че парламентът приема лобистки закони. Според нея Народното събрание е най - прозрачната институция в България.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Ако Вие отеснял костюма на президент, направете си партия, каквото желание виждам, че имате и направете всичко възможно да спечелите изборите след две години, да станете премиер и да вземате важни решения.

Караянчева покани Румен Радев да посети Народното събрание, защото по думите ѝ там е мястото, където може да се води диалогът с президента и експертите му. Във Велико Търново Цвета Караянчева обяви програмата за честванията по повод 140 години от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ обвиниха китайския технологичен гигант „Хуауей“ в измама и кражба
САЩ обвиниха китайския технологичен гигант „Хуауей“ в измама и кражба
Музеите в България в надпревара за откупените вещи на княз Александър Батенберг
Музеите в България в надпревара за откупените вещи на княз Александър Батенберг