НОВИНИ

Цвета Караянчева: Речите на президента са мрачни, песимистични

„Всички речи на президента си приличат по един и същ начин, те са мрачни, песимистични, очернящи и унижаващи България, сякаш са писани да бъдат произнесени от президент на вражеска държава, който иска да унижи, да смаже България и да я превземе“ - така председателят на НС Цвета Караянчева коментира пред журналисти във Велико Търново вчерашната реч на президента Румен Радев.

bnt avatar logo
от БТА / „Фокус“
13:35, 29.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
цвета караянчева речите президента мрачни песимистични

„Сега изведнъж се оказа, че трябва да правим предсрочни парламентарни избори, докато преди два месеца нямаше такава идея, може би защото президентът иска да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание“, посочи Караянчева.

Та заяви, че няма условия за предсрочни парламентарни избори.

По думите ѝ Парламентът има подкрепата на своите европартньори. По думите ѝ се отчита ръст на икономиката и ниска безработицата. „Инвестициите продължават да се случват, въпреки че някой отричат това и правят генерални заключения. За мен е важно това, което казват нашите избиратели, избирателите на всички парламентарни групи. Има подобрение и в инвестиционните климат, и в икономическото развитие. Нямаме изгледи за предсрочни парламентарни избори“, посочи Караянчева. На въпрос дали Бойко Борисов ще подаде оставка, тя заяви, че премиерът винаги се вслушва в гласа на народа.

„Чувате ли в момента да има някакво такова желание, освен на БСП, които вече си правят политическата агитация за предстоящите европейски избори. Президентът също започна някаква кампания в подкрепа на БСП. Правителството е стабилно, коалицията е стабилна, парламентът работи на пълни обороти“, подчерта Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъг в айфон позволява подслушване на чужд телефон
Бъг в айфон позволява подслушване на чужд телефон
​Мъж загаси 62 кибритени клечки с език за една минута
​Мъж загаси 62 кибритени клечки с език за една минута