ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване, а са удължили срока, за да може да се гарантира сигурността на вота. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на 10-ия юбилеен Зимен университет на Младежи ГЕРБ.

Сандански

Цветанов допълни, че към момента няма държава в Европейския съюз, която да може да гарантира пълна сигурност на гражданите при електронното гласуване. Според него, дебатите и промените в Изборния кодекс винаги ще предизвикват политическо напрежение и противопоставяне.


Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ: "Защо беше отворен Изборният кодекс? Защото винаги, когато се отваря за гледане в българския парламент, винаги предизвиква политическо напрежение и противопоставяне. Това, което сме направили, е да изпълним ангажимента си. Защото трябваше да бъде въведено машинното гласуване, а това трябваше да има решение с отварянето на Изборния кодекс.
Цветан Цветанов: В определени случаи имаме нужда от плаващи мнозинства

Цветан Цветанов: В определени случаи имаме нужда от плаващи мнозинства

Ако погледнем реално и имаме памет, ще си спомним, че страната ни е приела пропорционалната избирателна система. За първи път преференцията се приема...