Има допуснати слабости при операцията по залавяне на Владимир Пелов. Разпоредена е проверка от минстър Валентин Радев в Ботевград, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че ще се направи проверка на всички полицейски структури, имащи отношение към операцията, както и на областната полицейска дирекция в София, освен в Ботевград.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Не трябва да хулим системата на МВР, малко останаха професионалистите, от 2013 г. беше направена "чистка", понеже бяха уволнени хора, които се смяташе, че са ми били близки. Сега МВР няма този капацитет, няма ги професионалистите. Трябва да върнем доверието в системата на МВР и трябва всички политици да работим за това.


Валентин Радев: Полицията е била на крачка да хване избягалия затворник Пелов

Валентин Радев: Полицията е била на крачка да хване избягалия затворник Пелов

Полицията е била на крачка да хване избягалия затворник Владимир Пелов, заяви в Бургас вътрешният министър Валентин Радев.

Цветанов коментира и рестарта на АЕЦ "Белене".

Искаме да сме ясни, прозрачни и обективни във всяко решение, което се взима относно "Белене", каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

В момента правим цялостен анализ, за да видим кое е най-правилното решение за този момент, добави Цветанов.

Слагаме критерии и ограничения, за да не позволим държавата да плаща всичко онова, което може да не се реализира, обясни още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Драгомир Стойнев: ​Проектът "Белене" не бива да се дели на "леви" и "десни"

Драгомир Стойнев: ​Проектът "Белене" не бива да се дели на "леви" и "десни"

Проектът "Белене" не бива да се дели на "леви" и "десни", защото той ще ни осигури електроенергия в близкото бъдеще и ще ни направи изцяло независими...