НОВИНИ

Цветан Цветанов инспектира изграждането на оградата на българо-турската граница

За около 12 км от оградата на българо-турската граница в Хасковска област реално няма осигурено финансиране. Това каза председателят на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов. Днес той направи инспекция на изграденото досега съоръжение. Според него има шанс за европейско финансиране за доизграждане на оградата.

bnt avatar logo
от ​Мария Ламбова
19:11, 12.03.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Досега са построени 12 км от оградата на българо-турската граница в Хасковска област. Забити са коловете в продължение на още 6 км. Осигурени са и 75 000 лв. за проектирането на последните 12 км от участъка, реално финансиране за тях няма. Цветан Цветанов смята, че България има шанс за европейски средства за довършването.

Цветан Цветанов - председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност: Настояването е да се осигури и европейско финансиране и България да бъде част от всички тези финансови средства, които се осигуряват за подпомагане на държавите като външна граница. Убеден съм, че ако намерим Европейско финансиране ще можем действително да направим пълното обезпечаване.

Преградното съоръжение е изградено от колове, забити 1 метър и 20 сантиметра в земята. Мрежата между тях е с дебелина 5 мм.

Иван Михайлов - собственик на фирма-изпълнител: Много е здрава, навсякъде е заварена помежду си, в рамка вкарана. - Трудно ли се строи? - Много трудно. - Защо? - Това страшно реже ръцете.

Изградените до момента 12 км от оградата удържат бежанците. Много често върху съоръжението остават само дрехите на мигрантите, а те се връщат обратно. Ако метеорологичните условия са нормални останалите 12 км от започнатите ще бъдат довършени до края на май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста Недко Недев, разследван за измами в САЩ
Съдът остави в ареста Недко Недев, разследван за измами в САЩ
Последиците от затварянето на Балканския маршрут
Последиците от затварянето на "Балканския маршрут"