Парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност в четвъртък ще изслуша компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на извършителя със случая Сергей Скрипал. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Случаят с оръжейния търговец Емилиян Гебрев влиза в комисията за контрол на спецслужбите, дни след публикации в британски и руски сайт. Според информациите в тях, трети заподозрян за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал от руското военно разузнаване - Сергей Федотов, е бил в България през 2015 г. - по същото време, когато е отровен Гебрев. Той, синът му и директор в оръжейна фирма оцеляват след тежкото отравяне. Комисията ще проверява истинността на данните.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Тези съвпадения на едно и също лице, което е било съпричастно със случая Скрипал, едно и също лице ако е било съпричастно и към случая, който е в България, аз смятам, че координирането на действията между прокуратурата на България и британските власти може действително да даде отговор на този въпрос.
Цветанов: В Комисията за контрол над службите ще има изслушване за случая Гебрев

Цветанов: В Комисията за контрол над службите ще има изслушване за случая Гебрев

В четвъртък в Комисията за контрол над службите са сигурност ще се състои изслушване на компетентните институции във връзка с отравянето на бизнесмена...

Цветанов днес коментира и концепцията на ВМРО за ромската интеграция. Според него социалните помощи за ромите трябва да се обвържат с изпълняването на техните задължения.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: И Каракачанов, и колегите от ВМРО искат да бъдат по-рестриктивни мерките, но смятам, че това можем да го постигнем само, ако има достатъчно добра разяснителна кампания. Всяко едно изказване непремерено от български политик, може да създаде много напрежение и противопоставяне. Смятате ли, че ние от ГЕРБ целим да има разделение на нацията? Смятате ли, че не искаме да има интеграция на ромите?

Концепцията на ВМРО за ромите ще бъде обсъдена до дни от съвета на управляващата коалиция.Противоречиви коментари за концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите

Противоречиви коментари за концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите

Концепцията за интеграция на ромите, която вчера вицепремиерът Красимир Каракачанов оповести, срещна противоречиви коментари в парламента. НФСБ и Атак...