От всички европейски лидери имаме голямо признание за България, че заложихме като приоритет Западните Балкани. Превръщаме се в страна лидер в региона. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов в предаването "Още от деня".

Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ: Македонската страна и македонският народ приеха много позитивно това, което направи България заедно с Македония на най-високо политическо ниво за Договора за добросъседство. Декларацията за Западните Балкани, която трябва да бъде приета утре, ще даде допълнителен тласък за по-бързото осъществяване на всички тези стъпки, които са необходими, за да може да се очаква пълноправно членство на Западните Балкани около 2024-2025 г. Това ще бъде, разбира се, с покириване на всички тези критерии и изисквания за затваряне на съответните преговори.

Цветанов бе категоричен, че България е заявила евроатлантически план и че не трябва да прави отстъпление назад.

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклонение от този път и смятам, че всичко което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме, това е заслуга на всички политици, добави той.