НОВИНИ

Цветан Цветанов: Превръщаме се в страна лидер в региона

От всички европейски лидери имаме голямо признание за България, че заложихме като приоритет Западните Балкани. Превръщаме се в страна лидер в региона. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов в предаването "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 16.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ: Македонската страна и македонският народ приеха много позитивно това, което направи България заедно с Македония на най-високо политическо ниво за Договора за добросъседство. Декларацията за Западните Балкани, която трябва да бъде приета утре, ще даде допълнителен тласък за по-бързото осъществяване на всички тези стъпки, които са необходими, за да може да се очаква пълноправно членство на Западните Балкани около 2024-2025 г. Това ще бъде, разбира се, с покириване на всички тези критерии и изисквания за затваряне на съответните преговори.

Цветанов бе категоричен, че България е заявила евроатлантически план и че не трябва да прави отстъпление назад.

Политическа партия ГЕРБ няма да направи отклонение от този път и смятам, че всичко което постигнаха политиците преди нас, за да имаме днес председателство, да бъдем част от силна и обединена Европа, да се възползваме от европейската солидарност, да подобряваме средата за живеене, да имаме, това е заслуга на всички политици, добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Саутгейт обяви състава на Англия за Мондиал 2018
Гарет Саутгейт обяви състава на Англия за Мондиал 2018
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев декларира подкрепата си за Западните Балкани
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев декларира подкрепата си за Западните Балкани