Политически нападки към президента от страна на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той нарече Румен Радев президент на БСП, който вече е показал, че се заиграва като политически опонент.

Цветан Цветанов заяви, че не прави чест на президента Румен Радев непрекъснато да се изказва негативно за работата на премиера и ГЕРБ.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Президентът на БСП, Румен Радев вече се доказа, че той се изявява като политически опонент, а не като държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията. Това е човек, който с неговият си военен манталитет, иска да покаже, че не зачита правовия ред в държавата!

В отговор на изказването на президента Радев, че ГЕРБ саботира модернизацията на армията, Цветанов припомни усилията на партията през годините да осигури средства за военно оборудване.

Цветан Цветанов - заместник-председател на ГЕРБ: 2012 година ние бяхме пред финализиранe на сделка за закупуване на Ф16 за 750 млн. лева, само поради това, че правителството изтичаше своя мандат ние не искахме да вземаме такова важно стратегическо решение. 2016 г., когато бяха гласувани тези инвестиционно разходи, които да бъдат направени за модернизация на Българската армия, знаете ли, че БСП гласуваха "против". Орешарски направи една единствен среща по опити за модернизацията на армията, само с представителите на "Грипен", това е, което ни тикаше служебното правителството!

Цветан Цветанов призова партиите от опозицията да дадат обяснения как са финансирани техните кампании, защото до момента посланията им били противоречиви.