Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви с публикация във "Фейсбук", че се отказва да му бъде "издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ."

Във "Фейсбук" Цветанов написа:

"Във връзка с различни спекулации за завръщането ми в парламента „през задния вход“ искам да направя следните уточнения:

След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи.

Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник.

В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго."


По-рано днес в Брюксел премиерът Борисов заяви, че не е информиран за връщането в парламента на Цветанов като нещатен сътрудник на ГЕРБ.

От Брюксел: Борисов с коментар за сблъсъците в Габрово и имотните скандали

От Брюксел: Борисов с коментар за сблъсъците в Габрово и имотните скандали

По повод сблъсъците в Габрово, премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че преди избори етническото напрежение се вдига. Той съобщи, че е разпоре...