Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с посланика на Австрия у нас Андреа Вике, съобщава пресцентърът на партията. Двамата са обсъдили протичането и резултатите от българското и австрийското председателства на Съвета на ЕС, като са подчертали позитивния ефект и добавената стойност от приемствеността, особено по отношение на темите, свързани със Западните Балкани и сектор "Сигурност".

© Пресцентър ГЕРБ

Посланик Вике е запознала Цветанов с резултатите от проучване сред австрийски инвеститори в България за бизнес климата в страната. От него става ясно, че голяма част от тях отчитат политическата стабилност в страната ни и правната сигурност като ключови фактори при вземането на инвестиционни решения, се посочва в информацията.

Цветан Цветанов и Андреа Вике са обсъдили и организирането на кръгла маса през март в Народното събрание в сътрудничество с Международния център за развитие на миграционната политика. Целта ще бъде да се отчете постигнатото и да се очертаят бъдещи стъпки за развитие на успешни подходи на национално и европейско ниво.