НОВИНИ

Цветан Цветанов: Управляващото мнозинство е сплотено

Правителството е стабилно, управляващото мнозинство е сплотено. Това увери председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, а думите му потвърдиха вицепремиерът Томислав Дончев и екоминистърът Нено Димов. Съмненията за напрежение в коалицията се родиха след остро изказване на Валери Симеонов, че премиерът Борисов саботира усилията му за изграждане на втори лифт на Банско.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:29, 15.12.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Гневът на Валери Сименов беше провокиран от решението да бъде изтеглена точката за втория лифт на Банско от дневния ред на правителственото заседание преди дни. Министър Нено Димов обясни защо - на 22 декември изтича срокът за обществено обсъждане на плана за управление на национален парк "Пирин". След като бъдат обработени препоръките, тогава планът и концесионият договор ще бъдат внесени заедно за обсъждане от правителството.

Има ли опасност вторият лифт на Банко да разклати управляващата коалиция?

Нено Димов - министър на околната среда и водите: О, не, не мисля, че има такава опасност. Нещо повече - вторият лифт на Банско виждам, че има много съществен консенсус.

Вицепремиерът Томислав Дончев оцени ентусиазма на Валери Симеонов за ски зоната в Банско, но подчерта, че стриктно трябва да се спазва точката и запетайката на закона.

Томислав Дончев - вицепремиер: Напрежение - не, но понякога има търкания и разногласия. Това е напълно нормално, даже би било подозрително да не е така. Как очаквате винаги всички хора, всички политически формации винаги да мислят едно и също. Ако би било така, аз бих бил притеснен.

ГЕРБ работи добре и с парламентарната група на патриотите, и с техните представители в изпълнителната власт, увери Цветан Цветанов. Макар че предпочита различията да се изглаждат помежду им, без да се коментират в публичното пространство.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Както някои колеги от други парламентарни групи казват, малко станахте като италианско семейство. Много шумно става какви са ви взаимоотношенията, пък всъщност всичко ви е наред.

А острите думи на Валери Симеонво по отношение на премиера, Цветанов обясни с особености на характера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци предпочитат живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета
Русенци предпочитат живи елхи вместо изкуствени коледни дръвчета
Валентин Николов: Досега във ВиК сектора се действаше хаотично
Валентин Николов: Досега във ВиК сектора се действаше хаотично