Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов липсата на президентски указ за освобождаване от поста на главния секретар на МВР Младен Маринов, номиниран за министър на вътрешните работи, се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация. Заместник-председателят на ГЕРБ е коментирал това пред журналисти в Пловдив, информират от партията.

Пловдив

© снимка: БТА / АРХИВ

"Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание", е посочил Цветанов.

Той е съобщил, че в момента се обсъждат "едно-две конкретни имена за кандидати" за министър на транспорта. "Кой ще е новият кандидат за министър на транспорта предстои да обсъдим с коалиционните си партньори на политически съвет в понеделник. Важно е да чуем тяхното мнение. Не е коректно да коментирам каквото и да е предварително", е отбелязал Цветанов. По думите му новият кандидат трябва да има добра професионална биография и експертен потенциал.

Румен Радев: Няма как да подпиша указ при положение, че няма съгласуване

Румен Радев: Няма как да подпиша указ при положение, че няма съгласуване

Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ. Това зая...

Председателят на ПГ на ГЕРБ е подчертал, че в момента има излишък от 2,5 млрд. лв., непрекъснато се разкриват нови работни места и че от 2019 г. ще има увеличение с 10 на сто на възнагражденията на работещите в бюджетния сектор. "Всички тези факти показват, че правителството е стабилно и се движим в правилната посока", е коментирал Цветанов, цитиран в съобщението.

Във връзка с очакваните промени в ръководството на ГЕРБ-Пловдив област, зам.-председателят на партията е съобщил, че досегашният областен координатор на структурата Розалин Петков е споделил, че е много натоварен и би искал да отстъпи управлението на някого, който има необходимата енергия и капацитет, за да се справи с отговорната задача.

"Нашето мнение е, че кметът на Стамболийски Георги Мараджиев има нужните качества и положителна оценка от обществото. Нашите очаквания са организационен секретар на ГЕРБ-Пловдив област да стане кметът на Раковски Павел Гуджеров, чийто опит като кмет, народен представител и зам.-министър ще се окаже ключов", е обявил Цветан Цветанов.