НОВИНИ

Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Пиронкова загуби от 21-а поставена Саманта Стосър (Австралия) с 4:6, 6:7(6) за 1:46 час.

bnt avatar logo
от БТА
21:30, 01.06.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
цветана пиронкова отпадна четвъртфиналите ролан гарос

Българката игра с превръзка на бедрото на левия крак. Въпреки това тя първа стигна до пробив в мача за 2:1, но в следващия гейм загуби подаването си. Последва трети пореден пробив, след което Пиронкова поведе с 4:2.
Българката имаше преднина от 40:0 в седмия гейм, но не се възползва. За сметка на това Стосър взе четири поредни гейма и спечели първия сет.

Във втората част Пиронкова отново проби за 2:1, след което поведе с 3:1. Стосър върна пробива и изравни 3:3, а след това се стигна до тайбрек. В него българката пропиля аванс от 5:1 и 6:4 точки и загуби с 6:8 точки. Това е най-доброто класиране в кариерата на Пиронкова на "Ролан Гарос", след което тя ще се изкачи доста в ранглистата на УТА и има голям шанс да се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

На полуфиналите Саманта Стосър ще играе срещу номер 4 в схемата Габрине Мугуруса (Испания). Мугуруса елиминира американката Шелби Роджърс със 7:5, 6:3 и за пръв път в кариерата си достига до полуфиналите на "Ролан Гарос". Роджърс игра за пръв път на четвъртфинал на турнир от Шлема, а Мугуруса достига до полуфинал за втори път след "Уимбълдън" миналата година.


Резултати от четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис:

жени:
21-Саманта Стосър (Австралия) - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА (БЪЛГАРИЯ) - 6:4, 7:6(6)
4-Гарбине Мугуруса Бланко (Испания) - Шелби Роджърс (САЩ) - 7:5, 6:3

мъже:
2-Анди Мъри (Великобритания) - 9-Ришар Гаске (Франция) - 5:7, 7:6(3), 6:0, 6:2
3-Станислас Вавринка (Швейцария) - Алберт Рамос (Испания) - 6:2, 6:1, 7:6(7)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата празнуваха в столичния парк Заимов
Децата празнуваха в столичния парк "Заимов"
Учителски протести в съседна Румъния
Учителски протести в съседна Румъния