НОВИНИ

Цветанов: Ако има правителство в рамките на този парламент, ще е съвсем скоро

Ако има правителство в рамките на този парламент, ще е съвсем скоро. Утре, вероятно, ще бъде денят, когато ще можем да кажем действително дали има пресечни точки, около които да се обединим, или ще прекратим преговорите. Това обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след разговори в стаята на групата с председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

bnt avatar logo
от БТА
14:50, 19.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
цветанов правителство рамките парламент съвсем скоро

И двамата обаче отказаха да коментират дали има напредък по искането на Патриотите за повишаване на минималните пенсии - условие, на което те твърдо държат срещу подкрепа за кабинет в това НС с мандата на Реформаторския блок.

По думите на Цветанов, в момента преговорите били около изглаждане на различията в секторните политики, а персоналният състав на евентуален кабинет изобщо не е обсъждан. В този аспект Цветан Цветанов уточни, че не е говорено дали и кои евентуално министри може да даде ГЕРБ в правителството с мандата на Блока, както и дали има име на премиер, номиниран от Реформаторите, с което най-голямата дясна политическа сила не би се съгласила по никакъв начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре започва продажбата на винетките за 2017 г.
От утре започва продажбата на винетките за 2017 г.
Подготвят за изправяне последните две от дерайлиралите цистерни в Хитрино
Подготвят за изправяне последните две от дерайлиралите цистерни в Хитрино