Не знам как днес тези, които изговориха толкова много лъжи, как гледат полицаите, следователите, прокурорите, които представляват държавата в борбата срещу престъпността. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му около разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова е имало очерняща кампания срещу държавата.

Самият факт, че лицето е било задържано за няколко часа, показва, че подходът е бил правилен, каза Цветанов. Той коментира и координацията с германските власти, като каза, че тя не е в следствие от медиен натиск за бързото разкриване на случая, а е резултат от години добра съвместна работа.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Това е добра координация, която е създавана с години. Мога да кажа, че много са съвместните операции, които се планират и реализират заедно с европейските ни партньори.

Цветанов изрази убеденост, че българският съд ще даде максимално тежка присъда, за да има морално възмездие върху извършителя на това престъпление.

Жан-Клод Юнкер поздрави Борисов за бързото разкриване на убийството в Русе

Жан-Клод Юнкер поздрави Борисов за бързото разкриване на убийството в Русе

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер приветства бързите и активни усилия на премиера Бойко Борисов и на българските власти, които в тя...

По думите му е имало атака срещу страната ни, хибридно координирана. Той припомни думите на бившия съпруг на Виктория Маринова, който благодари за действията на държавата по разкриването на тежкото престъпление.

Цветан Цветанов: Има много желаещи от тези, които се чувстват неудовлетворени от това, че или не са в реалния политически живот, или са в позиция, в която се стремят да влязат в едно бъдещо управление с възможни всякакви механизми и всякакви способи. И мога спокойно да кажа, че от всичко това, което се случи в рамките на 48 часа, се показа едно професионално хибридно атакуване на страната ни.
Службите работят много професионално. Самият факт, че само за часове беше локализирано лицето и беше задържано при специализирана операция на германското министерство показва, че подходът е бил правилен.

Връщането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР не е обсъждано, каза Цветанов и допълни, че това би било лош знак към системата, която е започнала своето силно устойчиво стабилизиране.