Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант. Направил е само едно единствено дарение, то може да се провери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС при президента. Цветанов коментира показваното убийство на бизнесмена Петър Христов, извършено в понеделник сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Петър Христов беше един достоен човек. В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления, заяви още Цветанов.

Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал, допълни Цветанов и добави, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката. Той категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

През 2011 г. Христов участваше активно при откриването на синя стая за защита на деца, продължи Цветанов. Христов никога не е имал политически цели и амбиции, каза още Цветан Цветанов. Той на няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е имал притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.

Бизнесменът Петър Христов е прострелян с 8 куршума

Бизнесменът Петър Христов е прострелян с 8 куршума

Застреляха бизнесмена Петър Христов минути след 10 часа на ул. "Ралевица" в столичния квартал "Манастирски ливади" близо до търговския център на бул....

Кой е разстреляният Петър Христов?

Кой е разстреляният Петър Христов?

Самият той казва в интервю, че е започнал от 1991 година като продавач на сергия. Тръгва оттам и изгражда империя от фирми в различни икономически сфе...