НОВИНИ

Президентската администрация и ГЕРБ за случая в Свищов

В декларация от ГЕРБ поискаха Народното събрание да осъди действията на президентската администрация вчера в Свищов, недопуснала депутати от различни политически сили и представители на държавни институции на срещата на президента Румен Радев с кмета на града. Политиците участваха в честването по случай 140 години от освобождението на Свищов. Според председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, президентът вчера е провокирал разделение, вместо единение и трябва да се извини за това. В отговор от БСП заявиха, че уважават и подкрепят действията на президента Радев и обвиниха ГЕРБ в злоупотреба с фактите. Чуйте още от становищата на двете страни.

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 28.06.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: В конституцията е записано много ясно в гл. четвърта: "Президентът е държавен глава, той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. Бихте ли ми казали с кое си действие президентът изпълни със съдържание президентската институция във вчерашния ден.
Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП за България: Вие злоупотребявате, защото ето как всички заедно застанахме в Свищов пред хората. От лявата страна на президента съм аз, от дясната сте Вие, така че не злоупотребявайте и не обвинявайте държавния глава в разделение на нацията. Казвам го и алармирам тревожно, защото това е потъпкване на българската конституция. Това го видя не само цял Свищов, а цяла България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на къщи за гости в Калофер
Недостиг на къщи за гости в Калофер
Определиха новия компютърен вирус като по-опасен от WannaCry
Определиха новия компютърен вирус като по-опасен от WannaCry