НОВИНИ

Цветанов и румънският му колега излязоха с обща позиция за членството в Шенген

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов и румънският му колега Дорел Къпрар се обединиха около позицията, че не е справедливо България и Румъния все още да не са членове на Шенген, макар да са изпълнили всички изисквания. Дорел Къпрар, който ръководи мега-комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в румънския парламент е на работно посещение заедно с делегация у нас по покана на българския си колега.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:42, 18.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Цветан Цветанов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред: Дадохме оценка и за несправедливостта, която има към момента към България и към Румъния във връзка с влизането в Шенгенското пространство, защото и Румъния, и България са покрили изискванията за влизане в Шенгенското пространство.

Дорел Къпрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на румънския парламент: Заедно, ако издигнем единен глас пред силните в Европейския съюз, бихме могли да постигнем много повече. И мога да кажа, че ние, комисиите по вътрешен ред и отбрана вече вървим по една права линия, за да осъществим всичко, което сме си поставили за цел.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Керч оплаква жертвите на кървавото нападение в колежа
Керч оплаква жертвите на кървавото нападение в колежа
Съдът пусна под домашен арест бившия кмет на Младост Десислава Иванчева
Съдът пусна под домашен арест бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева