Новият здравен министър вероятно ще бъде избран след като в Народното събрание мине на първо четене Бюджет 2018 - това каза в кулоарите на парламента председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пред БНТ заместник-здравният министър Мирослав Ненков съобщи, че с него е воден неофициален разговор. Името му е сред кандидатите, спрягани за наследник на Николай Петров.

С Мирослав Ненков е воден неофициален разговор за поста здравен министър

С Мирослав Ненков е воден неофициален разговор за поста здравен министър

С д-р Мирослав Ненков е воден неофициален разговор да заеме поста министър на здравеопазването. Това сподели самият той в студиото на "Денят започва"...

Новият здравен министър ще има нужда от малко време за ориентация. Това, според Мирослав Ненков, може да забави проекта за модернизация на спешна помощ и плана за спасяване на болниците в Ловеч и Враца.

д-р Мирослав Ненков - зам.-министър на здравеопазването: "Това е една от причините, които биха ме накарали да мисля, бих ли бил аз следващия министър, ако получа предложение. А лично самия съм изправен пред трудно решение. Не, че ми е предложено, но аз не съм готов с отговор сега."

Ненков каза, че би приел да стане министър, ако получи гаранции, че може да провежда политиката започната от Николай Петров. Заместник-министърът припомни, че са предвидени мерки за ограничаване на паралелния износ на лекарства. Така ще се намалят и разходите на здравната каса за медикаменти.

д-р Мирослав Ненков - зам.-министър на здравеопазването: "Ако следващия екип на МЗ продължи в тази посока, няма да бъда изненадан, ако следващия министър бъде изкаран, че е педофил, че яде малки котенца или нещо от сорта.

Ненков каза,че е бил против Николай Петров да подава оставка. По думите му, той е постъпил, като офицер, защото бил обиден. Петров е намекнал, че може да подаде оставка като шеф на ВМА още след излизането на одита по време на служебното правителство. Тогавашния премиер Огнян Герджиков обаче, го посъветвал да не прави такива резки ходове.

проф. Огнян Герджиков: "Не съм толкова на вътре в проблема, за да бъда категоричен, но ми се струва,ч е някой са търсили цаката на министър Николай Петров."

Според Герджиков факта, че зетя на Петров е част от консорциум с много фирми, не е в състояние да опорочи обществената поръчка.

Огнян Герджиков: По време на служебния кабинет са правени проверки във ВМА

Огнян Герджиков: По време на служебния кабинет са правени проверки във ВМА

Казусът с оставката на проф. Николай Петров като здравен министър, коментира и бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков. Именно по времето на не...