НОВИНИ

Цветанов: Оставката на Главчев не е отстъпление, а отговорна позиция

Оставката на Димитър Главчев не е отстъпление, а национално отговорна позиция в името на стабилността на страната. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.председател на партията Цветан Цветанов на Националния форум на ГЕРБ "За стабилна политика и развита икономика". По думите му с избора на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание ще може да се нормализира ситуацията в парламента и да се води дебат с другите политически партии. Още от Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:12, 19.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
цветанов оставката главчев отстъпление отговорна позиция

Пред министри от кабинета и членове на ГЕРБ в Боровец, Цветан Цветанов каза, че Димитър Главчев е взел сам решението за оставката си и го е предложил на него и на премиера. Управляващите според Цветанов е можело да удържат на този напън, но това едва ли е щяло да бъде най-здравословното за страната.

Цветан Цветанов -зам.председател на ГЕРБ: Критикуват ви,че бързо се разделяте с много ценни кадри. Митко Главчев не е загубен за каузата за парламентаризма. И в момента не сме загубили позицията, която ГЕРБ по принцип заслужава като най-голямата парламентарна група, просто в момента трябваше да се направи тази политическа размяна. Смяна на капитана на отбора с нов капитан, но от същия отбор, който е в Шампионска лига и който е шампиона в лигата.

Това, което прави БСП няма нищо общо с това, което искат хората, посочи още Цветанов и обвини левицата в политическа агресивност. Нарече действията им психическо разстройство, причинено от факта, че не могат да преодолеят загубата на парламентарните избори както и това, че ГЕРБ ще изкара мандата си докрай.

Социалистите, по думите му, имат способността само да вредят на страната и да ни отклоняват от европейския път, а всичко, което ГЕРБ прави, е свързано с желанието да се защити интереса на държавата и да се представим добре по време на председателство, зави още Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължиха времето на коалиционните преговори в Германия
Удължиха времето на коалиционните преговори в Германия
Спешна среща при премиера набеляза мерки срещу войната по пътищата
Спешна среща при премиера набеляза мерки срещу войната по пътищата