НОВИНИ

България няма да отзовава руски дипломати заради случая "Скрипал"

На този етап България няма да се присъедини към другите членки на ЕС, които изгониха руски дипломати заради отравянето на Сергей Скрипал в Солсбъри, коментира заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той поясни, че когато има нарушаване на националната сигурност, тогава се предприемат съответните действия. "Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към такива действия", каза Цветанов. Коментарът на заместник-председателя на ГЕРБ е по повод тиражираната по-рано днес информация на британския вестник "Таймс", че Съединените щати и до 20 европейски страни се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

българия отзовава руски дипломати заради случая скрипал
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 24.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:10 мин.
У нас

Според изданието безпрецедентната координирана акция ще започне в понеделник с отзоваването на посланика на Европейския съюз от Москва за четири седмици. Според "Таймс" сред европейските държави, които ще се включат в акцията, е и България.

От Външното ни министерство съобщиха за "По света и у нас", че категорично няма взето решение за експулсиране на руски дипломати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването на нападението във Франция
Продължава разследването на нападението във Франция
Нова кампания за събиране на опасни отпадъци в Благоевград през април
Нова кампания за събиране на опасни отпадъци в Благоевград през април