Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, за разлика от предложението на „Сааб“ за „Грипен“. Това заяви в студиото на „Още от деня“ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за днешното решение на НС да даде мандат на правителството за преговори със САЩ за закупуване на F-16.

След днешното гласуване в парламента да се даде мандат за преговори със САЩ за закупуване на F-16 блок 70 може да се уточнят инвестиционните детайли, заяви Цветан Цветанов. Това е най-прозрачният конкурс, увери той.

По думите му, решението, взето от служебния кабинет „Герджиков“ да се водят преговори със „Сааб“ за „Грипен“ е непрозрачно и „взето на тъмно“. От друга страна, парламентарното мнозинство направи анкетна комисия, изтъкна Цветанов.

Той добави, че в качеството си на военнослужещ, президентът Радев е подкрепял закупуването на F-16, но позицията му се е променила, след като е станал президент.

Правителството започва преговори със САЩ за закупуване на нови самолети F-16

Правителството започва преговори със САЩ за закупуване на нови самолети F-16

Депутатите гласуваха мандат на правителството за започване на преговори със Съединените щати за закупуване на нови самолети F-16. Решението мина с гла...

Днешното решение на народните представители е информирано, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, докато за „Грипен“ ще се направи скрит разход, защото трета страна трябва да даде лиценз, оборудване и въоръжение.

С 8 самолета няма да може да защитим държавата, но гарантираме сигурността си, когато сме съвместими с останалите страни, които използват F-16, допълни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ прогнозира, че на евроизборите ГЕРБ ще получи минимум 6 места.

Цветан Цветанов: Радев не е последователен

Цветан Цветанов: Радев не е последователен

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ коментира предстоящите избори. Според Цветан Цветанов те няма да бъдат лесни и всяко подценяване на опо...

Президентът Радев: Конкурсът за закупуване на военни самолети е опорочен

Президентът Радев: Конкурсът за закупуване на военни самолети е опорочен

Президентът Румен Радев коментира намерението на кабинета да започне преговори за закупуване на бойни самолети тип F-16, което се очаква да стартира т...