НОВИНИ

Цветанов: Цикъл от избори не решава проблемите, а само ги отлага и размива

Аз не смятам, че има криза, която да е неизпълнение на ангажименти в управленска програма, ангажименти, които са свързани с коалиционното ни споразумение и това е повече едно преекспониране от тези, които са се забързали да идват на власт без обаче да предлагат алтернатива и без да имат необходимата обществена подкрепа. Това заяви Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, в предаването "Панорама". Цялото интервю на Цветан Цветанов в "Панорама" гледайте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 26.10.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Цветанов коментира думите на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания, като заяви, че "това са думи, които не би трябвало да излизат от човек, който заема подобна позиция".

Цветан Цветанов: Имаше извинение, има разговори, които са водени между всички участници в коалиционния съвет и разбира се, ние сме отправили съответните си забележки и призив да не правим подобни изказвания. Защото, ако погледнем действията дори на вицепремиера Валери Симеонов, мога да кажа, че в действията си той винаги е защитавал обществения интерес и решаване проблемите на хората с увреждания с увеличаването на средствата, които трябва да бъдат заделени от държавата с въпросните 150 милиона лева и да може действително да се приемат закони, които да съответстват на обществената подкрепа и разбира се, това, което правят политиците в българския парламент.

Всяка конструкция е сложна, когато е в коалиционен формат, обясни Цветанов и допълни, че "Обединение патриоти са представени с три политически формации и разбира се, има определено напрежение, което рефлектира и върху политическа партия ГЕРБ".

Цветан Цветанов: Но все пак 2017 година ние поехме отговорност и избирателите ни задължиха да съставим правителство, защото това беше възможният вариант към тогавашния момент.

Предсрочните избори - цикъл избори - не решава проблемите, а само ги отлага и във времето ги размива, коментира Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов: А в момента, нека кажем, ангажиментът, който беше за тема образование, ние го спазваме всяка година със стъпките, които са предвидени в сферата на образованието. Това, което сме предвидили във всяка една от бюджетните сфери и реформите, които се правят, трябва да ви кажа, че аз съм убеден, че в края на мандата ще имаме един много добре приет здравноосигурителен модел, защото в момента тече и този дебат и вие видяхте, че се поиска вот на недоверие за предстоящи намерения.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ
Задържаха заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ
Протест срещу погребването на останките на Франко в катедрала в Мадрид
Протест срещу погребването на останките на Франко в катедрала в Мадрид