НОВИНИ

Цветанов: Възложили сме проверка за назначения във всички структури на ГЕРБ

За всички структури на ГЕРБ сме възложили да се направи проверка за назначенията, за да не използват опонентите ни това като аргумент. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Ако има роднински назначения някъде, които са с някакво въздействие и е нарушен законът, те трябва да бъдат изчистени. Такива аргументи не могат да дадат управление. Управлението го дават гражданите, те го дадоха за трети път на Бойко Борисов точно преди 6 месеца“, изтъкна Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:46, 05.10.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
цветанов възложили сме проверка назначения всички структури герб

Той подчерта, че Томислав Дончев не назначава в община Габрово. „Сигурно трябва да се обади на брат си и да каже, понеже съм еди си какъв, трябва да напуснеш, това предлагат от БСП. Ако бъде доказано, че има конфликт на интереси, ще вземем отношение. Не е необходимо някой друг да ни го казва“, смята Цветанов. Той изрази мнение, че БСП искат да вкарат ГЕРБ в спирала и да отклонят от акцента, който днес имала държавата- председателство.

„Ако Томислав Дончев беше назначил брат си докато беше кмет на Габрово щяхме да сме съгласни с всички твърдения на БСП, щяхме да вземем и отношение. ГЕРБ се учреди през декември 2006 година. Всички хора в ПГ и тези, които станаха общински съветници, кметове преди това не се познаваха. Нормално е, когато станем приятели през тези 10 години някой да се обърне към друг да му стане кум“, още Цветанов.

От друга страна той съобщи, че има сценарий на БСП за разкол между него и Бойко Борисов. „Сега разбирам, че БСП подготвяли да се говори нещо. Имам го като сценарий, който подготвят. Ще го оставя запечатан, след 1 месец, когато този сценарий започне да се разиграва мога да ви го покажа“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че ПГ на ГЕРБ винаги съгласуват всяко ключово важно решение с премиера. „Защо някой иска да създаде усещане, че има бламиране на премиера, че в ПГ правим нещо, което остава незабелязано от премиера. Този сценарий сме го слушали от 2008 г., когато се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява. Тогава започнаха да говорят- Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов от партията“, припомни Цветанов.

Той увери, че нямало абсолютно никакво разминаване между позицията на ПГ и позицията на премиера. ПГ има своя живот, има и МС, който също има своя управленски живот. Има разделение на властите“, каза още Цветан Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нобеловата награда за литература отива при Казуо Ишигуро
Нобеловата награда за литература отива при Казуо Ишигуро
Лондончани ще могат да гушкат рунтави домашни любимци​ в края на месеца
Лондончани ще могат да гушкат рунтави домашни любимци​ в края на месеца