След като репортерите цял ден чакаха пред централата на ГЕРБ, малко преди 19 ч Цветан Цветанов слезе и коментира оставката си.

Ето и причините, които са го подтикнали към този акт - 40 дни след имотните скандали.

Цветан Цветанов: Решението е изцяло мое. Понеже аз съм изключително коректен и лоялен човек, чух много неща през тези 40 дни. Единственото, което беше най-разумното да направя, е да не отговарям и да не коментирам, защото за мен беше важно европейските избори да бъдат спечелени.Аз знаех, че трябваше да взема решение, което да бъде споделено с премиера. И преди два дни имахме един доста дълъг разговор с него в рамките на 3 часа и половина. В тях говорихме всичко за тези 18 години, когато сме били заедно. Това обаче, което поставих като взимане на решение от премиера, е да предложа два варианта - единият е да работя всеотдайно мобилизиращо, за да спечелим общинските избори и другият беше да си подам оставката и да изляза от партията от всички ръководни позиции. Той предложи трети вариант. Аз обаче останах на тези два варианта и предпочетох, че по-правилно е да си тръгна.
Знакова оставка: Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ

Знакова оставка: Цветан Цветанов напусна всички ръководни постове в ГЕРБ

Оставка в ГЕРБ. Вторият човек в партията - Цветан Цветанов, подаде оставка от ръководните постове, които заемаше - заместник-председател и шеф на пред...