НОВИНИ

Цветанов:Прекратяването на процедурата по избор на председател на КЗК е коректно

Цялата процедура по избор на председател на КЗК приключи без абсолютни никакви възражения от когото и да било или някакви разумни предложения. Това коментира Цветан Цветанов в "Още от деня".

цветановпрекратяването процедурата избор председател кзк коректно
bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 09.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Процедурата е направена по изискванията на правилника за дейността на 43-ото Народно събрание. Всички срокове са спазени, всичко мина през пленарна зала, всеки е имал възможността да направи предложения за промяна или за допълнителни изисквания, които да бъдат заложени в процедурните правила. Имаше предложение от Гражданския съвет на Реформаторския блок, което подкрепихме.

Според Цветанов днешното волеизявление от кандидат-председателя на КЗК Росен Желязков е било негово право: "Няма как да не се съобразим, защото за да има една нормална процедура, трябва да има все пак и съгласието преди, по време и след приключването на процедурата".

Убеден съм, че при стартирането на нова процедура кандидатите както за председател, за зам.-председател и членове ще бъдат много повече, каза още Цветанов.

Относно здравната реформа Цветанов препоръча да се подобри диалогът между министър Москов и всички заинтересувани страни, които са част от предстоящата реформа. Въпросът за оставката на здравния министър е негово решение и предложение или решение на премиера. Ние подкрепяме премиера Борисов и неговия екип, коментира Цветан Цветанов.


Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълно слънчево затъмнение (СНИМКИ)
Пълно слънчево затъмнение (СНИМКИ)
Над 340 проверки в София от Агенцията по горите
Над 340 проверки в София от Агенцията по горите