От днес до 7 май бургазлии и гостите на морския град могат да се насладят на цветната фиеста, която е разположена в изложбения център "Флора" в морската градина. Над 60 фирми за цветя и градинска растителност показват своята продукция, а всеки може да си тръгне с любимо цвете.

Бургас

32-то изложение на цветя ще премине под мотото "Живей цветно в зелен град", а в залите на Експо центъра могат да се видят композирани завладяващи цветни арт инсталации.

Ивелина Василева - министър на околната среда и водите: Няма по-прекрасна среда от най-съвършените творения на природата-цветята. За 32-и път Бургас е домакин на изложението за цветя. То се превърна в символ на Бургас, което се превърна в знак за това, че нашият зелен град е мястото където се срещат производители, изложители и преди всичко ценители на красотата.

Гвоздеят на изложението тази година е арт инсталацията от 2500 екзотични цветя, аранжирани като огромна цветна пирамида. Всеки стрък е поставен в колба с вода и е прикрепен към бамбуков прът. Подобна инсталация се прави за първи път в България и това означава, че сме в крак със световните тенденции във флористиката, обясниха специалисти.

Изложението за цветя „Флора Бургас“ стана запазена марка на града ни, каза кметът Димитър Николов. Във вътрешния двор и прилежащите алеи на експоцентъра са разгърнати търговски щандове на всички участващи фирми и производители и тук всеки може да си избере и да си тръгне с цвете.

© снимка: БТА