На цветна градина приличаше днес София заради Международния ден на жената. Цветя се предлагаха навсякъде и естествено - традиционно - на по-високи цени. Търговците на дребно се оправдаха, че поскъпването идва от борсите.

Кой има право при спор?
Небивало оживление имаше днес на цветните борси и магазините за цветя в София. Букетът от уханни пролетни цветя на цена 12 лева беше сред най-търсения за празника. Оказа се, че тази година продажбите са повече, защото 8 март е през седмицата, а не в неделя, както беше миналата година. Цветята в саксия на цена от 5 до 10 лева също се оказаха едни от най-желаните за подарък.

Разбира се класическата червена роза, символ на любовта и днес не отстъпи и беше сред най-продаваните.

Маги Димитрова - търговец: На 8 март за колежките се вземат по-дребни цветя, но за съпругата - по-красиви и по-обемни букети, кошници също.

Цената на големите класически букети е между 20 и 40 лева, но има и бутикови, които надхвърлят 50 лева. И за тях обаче има клиенти.

Маги Димитрова - търговец: Купуват хората, въпреки че са по-скъпи. Някои не се скъпят въобще, особено когато става дума за любимата жена.


И клиентите с по-ниски доходи можеха да направят красив букет за любимата. Най-евтините цветя - карамфилите - се предлагаха за 1,50 лв., а лалетата - за 2 лева.

- Жестът е важен. То и тревичка да дадеш,но като е насочена към човека - той разбира. Има неща, които не можеш да кажеш с думи.

- Този букет е за мама. Бих искал да купя такъв за любимата, но все още я няма. Чакам любовта!

- Честит празник на всички момичета. Бъдете живи и здрави!

- Късмет, защото и тия на Титаник са имали пари, но са нямали късмет... Бъдете жизнени, нежни и красиви!