Нощ на протести в Сърбия, където шеста поредна седмица продължават шествията с искане за оставка на президента Александър Вучич. Този път недоволството се пренесе в редица сръбски градове.

Шест седмици след началото на антиправителствените протести, хиляди сърби отново са на улицата. Въпреки смразяващия студ и поледици, демонстрантите не се отказаха от планирания си протест срещу президента Александър Вучич и неговото правителство.

Хората настояват за край на политическото насилие и повече демокрация. Повод за недоволството е побой над опозиционен политик през ноември.

Зорица Премате, протестираща: Ситуацията е същата, като преди 20 години. Време е да се отървем от тези крадци, които само се правят, че управляват страната.
Мирослав Войнович, протестиращ: Тези протести не са СРЕЩУ някого, а са ЗА нещо - за държавността, за правовата държава, за това да имаме някаква нормалност!

Критиците на Вучич го обвиняват в авторитаризъм и контрол върху медиите. Смята се, че сръбският президент ще се опита да получи подкрепа от страна на руския си колега Владимир Путин, който пристига на посещение в Белград следващата седмица.

Хиляди сърби протестират в Белград срещу президента Александър Вучич

Хиляди сърби протестират в Белград срещу президента Александър Вучич

Хиляди сърби се събраха тази вечер на шествие в центъра на Белград, за да протестират срещу президента Александър Вучич и неговото правителство, преда...