НОВИНИ

Над 2 милиона лири събра концертът "Цялата ни любов за Манчестър"

Над два милиона лири са събрани снощи по време на благотворителния концерт в Манчестър, който БНТ 1 излъчи на живо и ще повтори днес от 19 часа по БНТ HD. 22 души, сред тях и деца, загинаха на концерта на Ариана Гранде на Манчестър Арена преди две седмици. Американската звезда организира снощното шоу в подкрепа на пострадалите и близките на жертвите от атентата. След края му тя получи в социалните мрежи много благодарности за вълнуващата вечер.

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 05.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Цялата ни любов за Манчестър събра 50 хиляди зрители и едни от най-големите звезди на съвременната музика. Концертът започна с минута мълчание за жертвите от атентата.

От сцената звучаха знакови песни като Еъйнджълз на Роби Уилямс, призиви за сила, любов и единство и не на страха, но болката и скръбта бяха там редом с радостта от живота.

;

Сред запомнящите се моменти са танцуващите с деца полицаи, докато пееше Джъстин Бийбър, изпълнението на Гранде и Колдплей на Не се обръщай с гняв назад - песента на манчестърската група Оейзис, превърнала се в химн на града след терористичната атака.

23-годишната Ариана Гранде създаде неповторимата атмосфера на съпричастност и надежда заедно с Майли Сайръс, Кейти Пери, Блек айд пийс, Лиъм Галахър от Оейзис, с вечни песни и свои нови хитове.

;

Ето и отзивите на зрителите за сигурността на стадиона и смисъла на концерта:

Луси Хатгърти: Чудесно беше, че това се случи. Всички прости имаме нужда да се обединим и да не им позволим да победят.

Ела Даниелс: Сто процента помогна много.

Алекс Холи: Чувстваме се в безопасност. Полицията е навсякъде.

Ребека Гилбърт Всички ни казваха, глупаво е, ако не отидете, трябва, за да покажем, че не ни е страх. накрая решихме, че трябва да дойдем. Много се радвам, че дойдохме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа отново на път обедини трима български премиери
"Европа отново на път" обедини трима български премиери
Разрешиха риболова в реки и водоеми под 500 метра надморска височина
Разрешиха риболова в реки и водоеми под 500 метра надморска височина