НОВИНИ

Изцяло българска продукция на борсата край Благоевград

Масово гърци идват у нас, за да пазаруват от зеленчуковата борса, край петричкото село Кърналово. Производителите казват, че продукцията, която продават е предпочитана от съседите, заради доброто качество и разнообразието, което предлагат. Картофите на тържището, които се предлагат са българско производство, внос се очаква след Нова година.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
17:57, 24.10.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
изцяло българска продукция борсата благоевград

На пазара в Кърналово сергиите са отрупани със традиционните за сезона зеленчуци. Цените са същите като миналата година. Карфиолът и патладжанът се предлага за 50 стотинки за килограм, а оранжерийните домати се продават за около 2 лв. Заради ниските цени гърци от близките населени места предпочитат да пазаруват от борсата в Кърналово, вместо да пътуват до Солун.

Славчо Кирилчев, производител
„От Гърция идват специално тук да си купуват нашата стока, защото знаят, че тяхната е с нитрати и торове изкарват. Тука сме с чиста. "

Здравка Груева
„Самите клиенти предпочитат българска стока, защото във вносната има нещо по- твърди, жилки му викаме ние. Този е сладък домат, хубав домат"

В момента на борсата в Кърналово могат да се намерят български картофи, които се продават на цени от 50- 60 стотинки за килограм. Според търговците само до няколко месеца пазарът ще бъде залят с вносни картофи от Пошла и Гърция. Божидар Кочев е производител на картофи и разказва, че вносните ще са с около 10 стотинки по- евтини от българските.

Божидар Кочев
„Няма никакво значение дали е български, дали е полски, дали е гръцки качеството добро ли му е.Хората ги интересува да жълт картофът, да е чист, да е мазен"

Много от клиентите признават, че няма как да са сигурни каква стока купуват, тъй като много често вносни картофи се препакетират и се предлагат с етикет българско производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3000 машини са в готовност за зимното почистване
Над 3000 машини са в готовност за зимното почистване
Как партия с един депутат спечели изборите в Литва?
Как партия с един депутат спечели изборите в Литва?