За пръв път в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан. Малкото се е излюпило в Столичния зоопарк и вече прави първи опити да лети, съобщиха от зоологическата градина. То може да бъде видяно от посетителите във фазанерията в сектор "Птици".

Това е най-дребният представител на туканите от вида зелени аракари. Малкото туканче е поредното бебе родено това лято в Столичния зоопарк. Колекцията се попълни с две малки на изключително редките египетски лешояди, четири бебета сурикати, антилопа кана и лемурче.

В момента в Столичния зоопарк тече мащабен ремонт и разширение на сектора на маймуните. Той предвижда обособяването на 13 нови експозиционни зони, които ще бъдат разположени на площ от пет до десет пъти по-голяма от тази на досега съществуващите заграждения.

Столичният зоопарк навършва 130 години

Столичният зоопарк навършва 130 години

Началото e положено от цар Фердинанд, който бил известен със страстта си към природата. В парка Врана той събрал внушителна колекция от животни и раст...

Новите външни пространства ще са богато озеленени, като се запази максимално съществуващата дървесна и храстова растителност. Предвидено е поставяне на подходящо допълнително обогатяване и аранжировки – съоръжения за катерене, дървени площадки, въжета и естествени скални масиви, които ще осигурят на животните среда, възможно най-близка до тази в естествените им обитания.