НОВИНИ

Тунел "Витиня" ще остане затворен до петък

От днес до петък тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" е затворен заради ремонт, а трафикът е пренасочен по стария път. Досега движението се осъществяваше двупосочно в тръбата за София. Тунелът ще бъде отворен на 2 юни в 14.00 часа.

Николай Минков
от Николай Минков Димитрина Стамболова
15:55, 29.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Това е местността Рибни вир, където леките автомобили могат да се включат отново в автомагистралата, за да продължат в посока Варна. Знак обаче няма. Поставени са само две табели, че камионите над 12 тона трябва да продължат напред.

Вместо знаци двама служители на "Автомагистрали" днес по обяд регулираха движението.

БНТ: Защо така регулирате движението Вие, не със знаци?
Василева, „Автомагистрали" ЕАД: Знаци има достатъчно. Обаче тук движението върви, аз го качвам на магистралата. Но има от селата хора, които отиват натам.
БНТ: 24 часа ли ще стоите тук да регулирате?
- Не, няма да стоя 24 часа. Ще донесем още знаци. Но дори и да има знаци, много от шофьорите не ги спазват. Това е лошото, а като се качат на тясната отсечка, няма как да се разминат.

Малко по-късно регулировчиците от "Автомагистрали" вече ги нямаше, а целият трафик вървеше към Ботевград. Вместо леките коли да се включат в магистралата и да преминат през тунелите "Топли дол" и "Ечемишка".

Магистралата след тунел "Топли дол" в посока София-Варна е отворена за леки автомобили, но няма нито един, защото шофьорите не знаят това.

От началото на годината това е четвъртото затваряне на магистрала "Хемус" в този участък, без да броим аварийните случаи при възникнали пътно-транспортни произшествия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха победителите от Националния литературен конкурс „Биньо Иванов“ 2017
Обявиха победителите от Националния литературен конкурс „Биньо Иванов“ 2017
Отново насилие над медицинско лице, този път в Дулово
Отново насилие над медицинско лице, този път в Дулово