НОВИНИ

Туристическа агенция взе 11 000 лева от ученици, но не реализира екскурзията

Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния от ученици от Велико Търново, но минути преди да потеглят, пътуването се провали. Причина за провалената екскурзия са неуредени взаимоотношения между агенцията и транспортната фирма, които от години работили без договор. В резултат минути преди да потеглят, децата разбрали, че автобуси няма и екскурзията се проваля.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:45, 31.10.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Над 60 деца и шестима учители от американският колеж във Велико Търново трябвало днес следобед да заминат на екскурзия до Румъния. Пътуването струвало 190 лева на всяко дете и били преведени предварително на туристическата агенция. Половин час преди да потеглят днес обаче от там им съобщили, че екскурзията няма да се състои, защото фирмата-превозвач отказва да им изпрати автобуси.

Гергана: Накрая идваме тука и няма екскурзия.

Илинда: Голямо разочарование за всички нас.

Джена Стайкова - учител, Американски колеж "Аркус" - Велико Търново: Имаме договор с фирмата, който регламентира задълженията на всички страни, от наша страна сме изпълнили всички задължение по договора.

Управителят на туристическата агенция Василя Вълкова обясни, че снощи е превела парите за пътуване на фирмата - превозвач, с която от години работела без договор, а всички плащания изпращала по личната сметка на собственика ѝ.

Василия Вълкова - управител на туристическа агенция: Бяха им изпратени тези пари, но един без десет се обаждат директно в колежа и казват, че автобус няма да пътува, тъй като тези 10 000 лева не са ги видели в сметката си.

От фирмата превозвач обаче обясниха друго.

Ивайло Димитров - управител на транспортна фирма: Тя ги е превела, защото има да ми ги дава за стари екскурзии. Нито договори имаме, вчера сутринта каза, че няма да се състои екскурзията, а аз имам да взимам 10 000 лева, съжалявам ама и вие да сте няма да тръгнете.

Все още не е ясно дали кога парите на потърпевшите ще бъдат върнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четящ автобус във Варна за Деня на будителите
"Четящ автобус" във Варна за Деня на будителите
Кмет облече народна носия като протест срещу Хелоуин
Кмет облече народна носия като протест срещу Хелоуин