НОВИНИ

Саудитски принц беше екзекутиран

Саудитски принц беше екзекутиран за убийството на мъж в масово сбиване преди 3 години до Риад. Принц Турки бин Сауд ал-Кабир е бил екзекутиран в столицата. Няма информация как е изпълнена присъдата. Повечето осъдени биват обезглавени.

Калоян Лулчев
от Калоян Лулчев
12:40, 19.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
саудитски принц беше екзекутиран

Принцът е 134-ия осъден тази година. Рядкост е членове на кралската фамилия, които са няколко хиляди, да бъде екзекутиран. Един от най-известните случаи е екзекуцията на Файсал бин Мусаид ал Сауд, който е убил чичо си, Крал Файсал през 1975.

Принц Турки беше обвинен от съда за убийството на сънародника си Адел бин Сюлейман ал-Мухамеед,а в последствие осъден. Присъдата беше потвърдена от апелационния и от висшия съд. Издаден е и кралски декрет за изпълнение на екзекуцията.

Семейството на жертвата отказаха предложения за "кръвни пари", с които те ще получат финансови компенсации, ако се откажат от иска си за смъртна присъда.

Вътрешното министерство обяви, че иска да спазва реда, да стабилизира сигурността и да донесе справедливост прилагайки правилата написани от Аллах

Някой саудитци похвалиха Крал Салман в социалните мрежи за това, че е решителен. Други са доволни, че закона важи за всички. Повечето екзекутирани в Садуитска Арабия са осъдени за убийства и трафик на наркотици. Въпреки това почти 50 човека, осъдени за тероризъм, бяха екзекутирани за един ден през Януари. Между тях беше и шейх Нимр ал-Нимр.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БАН прогнозира икономически растеж от 2,9 на сто за 2016 година
БАН прогнозира икономически растеж от 2,9 на сто за 2016 година
Правителството предостави 20 000 000 лева за защитата на  границата
Правителството предостави 20 000 000 лева за защитата на границата