НОВИНИ

Турнир по бокс в затвора: "С ръкавица срещу наркотиците и агресията"

Заместник-началникът на Софийския централен затвор Анатоли Борисов вече е уволнен. Един от 14-те порицани надзиратели заради бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев също ще се раздели с поста си. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, който присъства на национален турнир по бокс за затворници под наслов "С ръкавица срещу наркотиците и агресията". Срещите се проведоха в затворническите общежития в Кремиковци.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:47, 14.06.2018
5915
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Все още остава загадка имал ли е Пелов вътрешен човек в затвора и как оръжието е попаднало вътре. Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов коментира, че един от надзирателите ще се раздели с поста си заради груби пропуски, които са заснети от охранителни камери по време на бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев.

проф. Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието: "Един надзирател, който буквално можеше да направи нещо, за да осуети бягството. Този човек прояви страх пред лицето на врага."

За поредна година в затворите борят агресията с турнир по бокс. Над 20 затворници от цялата страна премериха сили на ринга. Един от ветераните е Александър Куртев. Участва за трети път в турнира. Александър разказва, че всеки удар по време на тренировките осмисля дните му зад стените на Централния софийски затвор.

БНТ: Какво научихте от бокса?

Александър Куртев: "Дисциплина и самоконтрол."

Скоро боксьорът ще излежи присъдата си за кражба на кола.

Александър Куртев: "Човек се учи от грешките си. Взел съм си поука. Още малко имам и ще продължа със спорта отвънка."

Много от боксьорите търсят втори шанс на ринга,разказва Цветан Хаджииванов, който заедно с дядо си през 2009 г. се посвещава на каузата да тренира затворници.

Цветан Хаджииванов, треньор по бокс: "Премахваме агресията в хората по този начин. Разтоварваме ги, разнообразяваме ги."

Така идеята се превръща в турнир, който се провежда за шеста поредна година съвместно с Българската федерация по бокс и правосъдното министерство.

Цветан Хаджииванов, треньор по бокс: "Има момчета, които са излезнали вече. Не се занимават с глупости. Навън тренираме заедно. Намерили са си работа."

Тази година първото място грабнаха боксьорите от затвора в Стара Загора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обединените патриоти внесоха проект за нов Закон за българския език
Обединените патриоти внесоха проект за нов Закон за българския език
Над 1/3 от сигналите към антикорупционната комисия вече са обработени
Над 1/3 от сигналите към антикорупционната комисия вече са обработени