НОВИНИ

Турнир по футбол в памет на Трифон Иванов

Стартира първият турнир по футбол за деца в памет на Трифон Иванов във Велико Търново. Датата 27 юли не е избрана случайно. На нея екскапитанът на националния отбор по футбол трябваше да навърши 51 години.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:41, 28.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Футболният турнир на името на Трифон Иванов ще обединява деца от различни отбори от цялата страна. За малчуганите, които се включват в турнира, това е истинска чест. Всички са категорични, че за тях той е кумир и истинска легенда и мечтаят да са като него и да покорят световните терени.

Детският турнир беше една от големите мечти на Трифон Иванов, който посвети последните години от живота си за развитието и популяризирането на футбола във Велико Търново.

Стефан Атанасов - спортен директор на футболен клуб „Етър": „За наше съжаление Трифон го няма сред нас. Той е една голяма личност и мисля, че това е най-малкото, което можем да направим след неговата кончина".
;

Международната кариера на Туньо започва в детските му години именно от стадион „Ивайло" във Велико Търново. А сега в негова памет шест детски отбора мерят сили и показват качества, достойни не само да повторят, но и да надминат успеха му.

Бончо Генчев - председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново: "За съжаление е сбъднат без човека, който го искаше и го желаеше. Той ще остане в сърцата ни като един добър приятел съотборник".

Амбицията на организаторите е през следващите години в турнира да има международно участие, каквото беше желанието на Трифон Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазарджишкият съд отложи делото срещу Ахмед Муса и поддръжниците му
Пазарджишкият съд отложи делото срещу Ахмед Муса и поддръжниците му
Добрички села на бунт срещу постоянното спиране на водата
Добрички села на бунт срещу постоянното спиране на водата