НОВИНИ

Турска компания инвестира в заводи за автомобилни части край Пловдив

37 милиона евро ще инвестира у нас турска компания в изграждането на три завода за производство на осветление за автомобили от висок клас. Първата копка за построяването им беше направена в индустриалната зона на град Куклен в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
17:35, 28.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Първият от високотехнологичните заводи за производство на фарове за немски автомобили ще бъде изграден на площ от 23 хиляди квадратни метра. До 2023-та година броят на заетите във фабриките ще достигне 400 души.

Ахмед Байрактар - президент на фирмата-инвеститор: Благодарение на тази инвестиция ще изнасяме продукция на стойност 400 милиона евро годишно за германските автомобилни производители от цял свят.
Емил Караниколов - министър на икономиката: С днешното събитие доказваме, че правителството върви в правилна посока, а именно подобряване на бизнес средата, опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите и подобряване на достъпа до финансиране.

Компанията ще изгради и научно-развоен център в София, където ще работят 40 инженери.

Хюсеин Ергани - генерален консул на Турция в Пловдив: Турските инвестиции в България са приблизително около 2,2 милиарда долара.

Това е вторият турски инвеститор в зоната на град Куклен, която е част от клъстера „Тракия икономическа зона“ в Пловдивска област.

инж. Пламен Панчев - председател на "Тракия икономическа зона": Това е може би 182-я инвеститор, който "Тракия икономическа зона" приема и се надяваме, както повечето инвеститори, които са при нас, той непрекъснато да разширява своята дейност.

По време на първата копка на новия завод министърът на икономиката връчи на президента на фирмата сертификат за инвеститор клас А.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​БСП внася сигнал до главния прокурор срещу председателя на КЕВР Иван Иванов
​БСП внася сигнал до главния прокурор срещу председателя на КЕВР Иван Иванов
​Избягалият арестант се предаде в прокуратурата в Монтана
​Избягалият арестант се предаде в прокуратурата в Монтана