Варна лека-полека се събужда за рок събитията, които обхванаха страната през последните няколко години. Градът все стоеше в страни от рок инвазията, като изключим ъндърграунд концертите в клубовете и спорадичните появи на някое голямо име – българско или чуждо. За 2018 година обаче вече има обявени две големи рок събития.

Варна

През август на Морската гара ще има двудневен фест с 8 банди, а малко преди това на 25 и 26 май ще се състои "Happy Land Music Fest" с главни действащи лица немската пауър метъл машина Primal Fear. Преди тях на сцената ще се качи една банда, който идва от най-големия град на Южната ни съседка - Истанбул. Saints 'n' Sinners оцеляват в Турция вече 16 години.

Дениз Тунджер, китарист - Saints 'n' Sinners:
"В Турция имаме добри групи в различните стилове на метъла и рока. Обаче е трудно да съществуваме само в собствената си страна. Мелодичният рок и пауър метълът не са особено популярни при нас. Обаче в България тези стилове имат много почитатели."

Върху групите, обяснява Дениз Тунджер, няма очебиен политически натиск.

Дениз Тунджер, китарист - Saints 'n' Sinners:
"Имат ограничения – не са видими, никой не ни казва, че не можем да свирим метъл, но има малки ограничения, които затрудняват дейността ни."

В историята си турската банда Saints 'n' Sinners имат едва един едноименен албум. Защото трябва на първо място да си плащат сметките. Музиката идва после. Но групата усърдно работи по втори албум, който трябва да излезе евентуално до края на тази година. Сейнтс ен Синърс ще запознаят феновете с част от материала в края на май на фестивала "Happy Land Music Fest" само на някакви си 25 километра от Варна.