НОВИНИ

Турски самолети засякоха хеликоптера на Ципрас

Турки военни самолети са принудили хеликоптера, с който е пътувал гръцкия премиер Алексис Ципрас да лети ниско и да прави маневри, за да се избегне инцидент, докато не са се намесили гръцките военни самолети.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:54, 25.03.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
турски самолети засякоха хеликоптера ципрас

Ципрас е пътувал към островите Агатониси, които са недалеч от турската граница. За инцидента съобщи самият гръцки премиер.

Алексис Ципрас, министър-председател на Гърция: Преди малко имах честта преди пристигането си тук, в Агатониси, да бъда посрещнат от няколко турски военни самолети. По всяка вероятност и те искаха да се включат в честванията за националния ни празник. Принудиха хеликоптера, с който пътувах, да прави маневри на малка височина, докато не се намесят гръцките военни самолети. Както винаги става, за да спрат нарушенията на въздушното ни пространство.

Гръцкият премиер заяви, че перспективата в Егейско море е само да има сътрудничество и разбирателство. Той посочи, че Гърция залага на мира и сътрудничество в източната част на Средиземноморието и на Балканите, "като страна, която иска диалог и разбирателство с народите, като енергиен център в региона, като на страна, на която може да се разчита."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет кацна по погрешка в Единбург вместо в Дюселдорф
Самолет кацна по погрешка в Единбург вместо в Дюселдорф
ДРУГИТЕ новини: Дамите превземат Космоса
ДРУГИТЕ новини: Дамите превземат Космоса