Турският новинарски уеб сайт Хабертюрк пусна първите цитати от запис на аудио касети, за които се твърди, че са последните мигове от живота на саудитския дисидент Джамал Хашоги преди да бъде убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. "Пусни ми ръката, какво мислиш, че правиш?", цитира Хабертюрк думите на Хашоги в тази част на консулството, където се намира визовият отдел и където е направен запис от седем минути. Хашоги се среща с четирима души, един от които го грабва за ръката веднага след влизането му в консулството, съобщи Хабертюрк.

Четиримата поемат Хашоги и го отвеждат в административната част на комплекса на консулството. Още трима души се присъединяват към тях, включително един, за когото Хабертюрк твърди, че е бил Махер Абдулазиз Мутреб, предполагаемият шеф на 15-членния "екип за мокри поръчки“. Едно друго лице е идентифицирано като генералният консул на Саудитска Арабия Мохамад ал-Отайби.

"Предател, ще бъдеш принуден да обясниш", казва Мутреб според Хабертюрк. Останалата част от аудиото включва онова, което Хабертурк описва като словесен сблъсък, кавга и изтезания.

Сайтът твърди, че със Саудитска Арабия са осъществени 19 телефонни обаждания от административната част на консулството, като четири от тях са очевидно между Мутреб и Сауд ал-Кахтани, близък съветник на принц Мохамед бин Салман.

Тленните останки на Хашоги до този момент не са намерени.