НОВИНИ

Турските власти заловиха рекордно количество кокаин

Рекордно количество кокаин - 212 кг, са заловили турските власти в кораб, който акостирал на митницата на пристанището Амбарлъ в квартал Авджълар в Истанбул. Това е най-голямото количество залавяно досега наведнъж на истанбулското пристанище, съобщиха митническите власти.

bnt avatar logo
от БТА
21:33, 13.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
турските власти заловиха рекордно количество кокаин

Екипи на истанбулската дирекция по сигурността по сигнал предприели проверка на кораба на митницата на пристанището Амбарлъ. Турските власти съобщиха, че корабът, превозващ нелегалния товар, плавал под испански флаг. Смята се, че наркотикът е бил внесен в кораба в контейнер и трябвало да бъде разтоварен и предаден в Турция, за където бил предназначен.

Корабът бил спрян за проверка още щом преминал от гръцката акватория на Егейско море в турски води. Под конвой на турската брегова охрана корабът бил заставен да акостира на пристанището Амбарлъ. Според документацията крабът бил натоварен със захар и желатин в контейнери.

Но при проверката на ренгтеновата уредба било отчетено наличие на по-голям товар. В проверката включили и специално обучено куче, което реагирало на дрогата. При разпечатването на контейнера били разкрити 193 пакета с кокаин с общо тегло 212 кг. Турските власти издирват собственика на нелегалния товар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гимназия Макгахан предлага еднствените авиопаралелки у нас
Гимназия "Макгахан" предлага еднствените авиопаралелки у нас
Еманюел Макрон​ посрещна Тереза Мей в Елисейския дворец
Еманюел Макрон​ посрещна Тереза Мей в Елисейския дворец