Главната прокуратура в Анкара издаде заповед за задържането на 68 военни от Командването на сухопътните войски в рамките на продължаващото разследване на дейността на забранената в страната Фетхуалистка терористична организация (ФЕТО), съобщи телевизия NTV.

Арестите са започнали тази сутрин на територията на столицата, а също така в още 18 провинции на страната.

Сред заподозрените са 19 военнослужещи, останалите временно не са на активна служба. Всички са офицери. Следствието смята, че те са свързани с клетките на ФЕТО вътре в армията.

Осъдиха шестима турски журналисти на доживотен затвор заради опита за преврат

Осъдиха шестима турски журналисти на доживотен затвор заради опита за преврат

Шестима турски журналисти бяха осъдени на доживотен затвор, по обвинение в съпричастност към опита за преврат от юли 2016 г. Съдът в Истанбул ги обявя...

На 15 юли 2016 г. група военни и офицери направи неуспешен опит за преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган. При сблъсъците загинаха 250 души, без да се смятат превратаджиите. Над 2000 бяха ранени.

Анкара обвини за неуспелия преврат ислямския духовник Фетхуллах Гюлен, който от 1999 г. живее в САЩ.

След метежа в Турция бяха арестувани над 50 000 души, а около 140 000 държавни служители бяха уволнени или отстранени от работа.

Годишнината от опита за преврат в Турция бе отбелязана на много места по света

Годишнината от опита за преврат в Турция бе отбелязана на много места по света

Първата годишнина от кървавия опит за преврат в Турция бе отбелязана вчера на много места по света, съобщава Анадолската агенция. Годишнината от пров...