НОВИНИ

Турският шофьор, който прегази 6-годишно дете в село Паничерево, остава в ареста

Пловдивският Апелативен съд остави в ареста турския шофьор, който прегази и уби 6-годишно дете в село Паничерево преди седмица. Магистратите прецениха, че Ариф Йозган може да се укрие, защото няма постоянен адрес у нас. Все още не са готови резултатите от техническите експертизи, които да докажат в каква степен е виновен водачът.

bnt avatar logo
от Росица Колева
16:15, 14.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

„Не съм виновен, съжалявам за случилото се. Оттогава не мога да спя” – това заяви пред съдиите 31-годишният шофьор. Адвокатът му поиска от съда да бъде освободен срещу парична гаранция, като се мотивира с чистото съдебно минало на своя довереник и версията за нещастен случай – според защитата детето е изскочило внезапно на пътя. В съдебната зала присъстваха и двама колеги на обвиняемия, които обясниха, че в участъка на катастрофата не може да се кара с висока скорост.

Бейлил, шофьор:
„Повече от 10 не може да минеш скоростта, щото има много дупки и легнал полицай”

Лютви, шофьор:
„Децата са играели, искали да пипнат камиона по време на движението – туй сме чували. Изскачат, разбира се, и даже малки деца сами по пътищата и то на международен път”

На днешното заседанието нямаше близки на загиналото дете. Според свидетели-очевидци 6-годишният Юлиян Генчев е блъснат от задната част на товарния автомобил. Води се разследване и за опитите за саморазправа с шофьора и посегателство над камиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС се раздели
ВСС се раздели
Европарламентът гледа директивата за данните на пасажерите
Европарламентът гледа директивата за данните на пасажерите