НОВИНИ

Турският външен министър и Майк Помпео се споразумяха да продължат диалога

Турция и САЩ се споразумяха да продължат да търсят решение на спорните въпроси между двете страни. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео разговаряха на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 03.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Те са обсъдили широк кръг от въпроси, сред които и казуса със задържания американски пастор Андрю Брънсън, обвинен от турските власти, че подкрепя тероризма. Заради този случай Вашингтон наложи санкции срещу министрите на правосъдието и на вътрешните работи на Турция. Анкара ги определи като неприемливи, но от Вашингтон казаха, че това е знак, колко сериозни са Съединените щати по темата. Според говорителка на Държавния департамент срещата, която е продължила около 40 минути е била конструктивна.

Мевлют Чавушоглу, министър на външните работи на Турция: Мога да кажа, че беше много конструктивна среща. Разбира се, не може да се очаква да решим всички кризи и въпроси с една среща, но се разбрахме да продължим тясното сътрудничество, диалога и да работим заедно в търсенето на решение на проблемите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тяло на мъж е открито в крайпътна канавка край Ямбол
Тяло на мъж е открито в крайпътна канавка край Ямбол
Отбелязваме Международния ден на бирата
Отбелязваме Международния ден на бирата