Турция е готова да започне съдебен процес във връзка с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган. "Престъплението беше извършено в Истанбул. По тази причина, ако Саудитска Арабия не продължи този съдебен процес, той ще бъде започнат от турската съдебна система", каза Ердоган.

Саудитският журналист Джамал Хашоги, известен критик на политиката на официален Рияд, изчезна на 2 октомври след посещение на генералното консулство на кралството в Истанбул.

На 20 октомври саудитските власти съобщиха, че журналистът е бил убит в сградата на дипломатическата мисия при конфликт. В момента се разследват 18 поданици на кралството, тяхната самоличност не се разкрива.

Международната общност остро осъди престъплението и призова Рияд да проведе прозрачно разследване, а турският президент Реджеп Ердоган нарече по-рано убийството на Хашоги внимателно планирано.

Саудитската прокуратура: Убийството на Хашоги е било планирано

Саудитската прокуратура: Убийството на Хашоги е било планирано

Убийството на Джамал Хашоги е било предварително планирано. Това се казва в заявелние на главния прокурор на Саудитска Арабия, предадено на държавната...