НОВИНИ

Турция няма да се отказва от доставките за Иран въпреки позицията на САЩ

Турция няма намерение да се отказва от доставките на газ от Иран заради намеренията на САЩ отново да въведат санкции срещу Техеран, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

турция отказва доставките иран въпреки позицията сащ
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 29.07.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Преди няколко дни турският президент заяви, че е против скъсването на икономическите връзки с Иран. Той изтъкна, че искането на САЩ за скъсване на връзките на някои държави с техен "съсед и стратегически партньор" е насочено срещу независимостта на държавите.

Реджеп Ердоган, президент на Турция: Казвал съм преди време на предишния президент на САЩ Барак Обама: "Извинете, но ние купуваме газ от Иран. Откъде още да го получа, ако не от Иран? Моите граждани ще измръзнат през зимата без него и какво да правя аз тогава? Същите тези думи казах и на сегашния стопанин на Белия дом Доналд Тръмп.

Американският президент Доналд Тръмп заяви през май, че Съединените щати се оттеглят от иранското ядрено споразумение и ще наложат отново санкции на Техеран. Администрацията му заплаши другите страни със санкции, ако не прекратят вноса на ирански петрол до началото на ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успяха ли професионални бегачи да изпреварят лифта в Драгалевци?
Успяха ли професионални бегачи да изпреварят лифта в Драгалевци?
Турист загина в Пирин, след като беше ударен от гръм
Турист загина в Пирин, след като беше ударен от гръм